Trainingsboekje voor een gehoorzame terrier

Trainingsboekje voor een gehoorzame terrier

Jaren geleden gaven we bij Stichting de Werkende Terrier ook gehoorzaamheidstrainingen.

Niet alle hondenscholen zijn blij met onze terriers. Sommige trainers snappen gewoon niet hoe een terrier werkt. En sommige hondenscholen denken bijvoorbeeld dat alle Staffords gevaarlijk zijn. Onzin natuurlijk!

Boekje

Toen we de trainingen gaven, heeft Eric Temmen een boekje geschreven. Dit boekje werd meegegeven aan iedereen die meedeed aan de cursus.

In het boekje wordt uitgelegd hoe je je hond diverse commando’s kunt aanleren. Maar er wordt ook het een en ander uitgelegd over dominantie en dergelijke.

Steun

Door het boekje te kopen, help je niet alleen jezelf en je terrier, maar ook Stichting de Werkende Terrier. Want voor ieder verkocht boekje, doneert DogMa Design 3 euro aan deze stichting. De andere 2 euro wordt gebruikt om kosten te dekken voor het betalingsverkeer en het onderhoud van deze website.

Bestel het boekje

Slapen met je terrier in de slaapkamer is beter!

Slapen met je terrier in de slaapkamer is beter!

We wisten het eigenlijk allemaal al, maar het is nu ook wetenschappelijk onderzocht.

Mensen die met hun terrier in de slaapkamer slapen, hebben een betere nachtrust. Het geeft mensen een beter gevoel, omdat je dan meer tijd met je hond samen bent en je veiliger voelt.

Meer hierover kun je lezen in het artikel van Margriet.

Meer stress als je terrier ziek is

Meer stress als je terrier ziek is

Meer stress bij baasjes van zieke terriersAls dierenarts heb je een stressvol beroep. Het is een vak met hoogte- en dieptepunten. De hoogtepunten zijn natuurlijk als je een dier beter hebt kunnen maken. Dier blij, baasje blij, dierenarts blij.

Maar wat als een dier niet meer kan herstellen van de ziekte die hij heeft? Je bent tenslotte dierenarts geworden om dieren te helpen. Daarbij komt nog dat de baasjes van het arme beestje natuurlijk ook erg gestrest zijn.

Nieuw onderzoek wijst uit dat bij de eigenaren van zieke huisdieren net zoveel stress voorkomt als bij familieleden van zieke mensen. Alleen kun je bij zieke familieleden een beroep doen op allerlei soorten hulp en als baasje van een ziek huisdier sta je er alleen voor.

Lees er alles over in dit artikel van het NRC.

 

 

Hondeneigenaren gevaarlijke rassen verplicht op cursus

Staatssecretaris Van Dam heeft besloten om de eigenaren van 21 ‘gevaarlijke’ hondenrassen verplicht op cursus te sturen. Dat heeft hij gedaan naar aanleiding van een verhoging van het aantal bijtincidenten de afgelopen jaren. Deze plicht om op cursus te gaan gaat volgend jaar in.

Welke terrierrassen?

Het gaat om 21 gevaarlijke rassen of kruisingen, waaronder een aantal terrierrassen:

Lees meer

Cairn Terrier

Cairn Terrier

De Cairn Terrier komt oorspronkelijk uit Schotland. Het ruige Schotland heeft veel steenhopen, die de Schotten cairns noemen. In deze steenhopen zat veel ongedierte: vossen, dassen, wezels, ratten en otters. De Cairn Terrier is gefokt om dit ongedierte uit de steenhopen te verdrijven. Vandaar ook de naam Cairn Terrier.

Lees meer over de Cairn Terrier

Irish Soft Coated Wheaten Terrier

Irish Soft Coated Wheaten Terrier

Ook de Irish Soft Coated Wheaten Terrier is van oorsprong een jachthond. Kleine boeren in Ierland gebruikten de Wheaten om op ongedierte te jagen.

Tegenwoordig wordt de Wheaten meer gezien als een huishond. Maar dan wel een ideale huishond! Hij wil graag onderdeel zijn van het gezin. Het gezin ziet hij als zijn roedel. Daarbij wil hij zijn roedelleider het naar de zin maken. En dat bent u! De Irish Soft Coated Wheaten Terrier wil eigenlijk nooit de rol van roedelleider overnemen. Maar hij wil wel duidelijkheid. Dus een consequente opvoeding is van belang. Als u eenmaal iets verbiedt, dan moet het altijd verboden zijn. Als iets één keer mag, dan mag het altijd.

Lees meer over de Irish Soft Coated Wheaten Terrier

Aansprakelijkheid bij terriers

Aansprakelijkheid bij terriers

Beste hondenbezitter,

Een ieder van u zal het waarschijnlijk weleens meegemaakt hebben dat uw hond schade heeft toegebracht aan een derde. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal.
Afgezien van het feit dat tegenwoordig elke hondenbezitter hiertegen verzekerd is door middel van de WA-verzekering is het toch goed om de wettelijk geregelde aansprakelijkheid te schetsen.

Ik zal in dit artikel heel beknopt het wettelijk systeem behandelen, want het zou te ver gaan om zelfs de kleinste details de revue te laten passeren. Vervolgens zal ik het wettelijk systeem duidelijk proberen weer te geven met behulp van een voorbeeld.

Lees meer over aansprakelijkheid voor dieren